Welkom bij TTV Sittard
TTV Sittard kansloos onderuit in TT-Intercup

Heren 1 speelde op zaterdag 14 januari in de 2de ronde van de hoofdronde van de Intercup tegen ASV Gruenwettersbach. Sam, Manuel, René en coach Louis reisden af naar deze loodzware uitwedstrijd. ASV Gruenwettersbach speelt namelijk in de hoogste competitie in Duitsland, de 1. Bundesliga. Wij mochten echter aantreden tegen het 2de team die "maar" 3. Bundesliga spelen.

Het team bestond uit 4 personen. Jan Zibrat, de kopman van het team, staat nummer 221 geplaatst op de wereldranglijst. Ook speelden ze met een spectaculaire verdediger genaamd Florian Bluhm. We verloren alle wedstrijden kansloos met 3-0 en de einduitslag werd in een rap tempo 4-0.

Na onze wedstrijd moesten onze tegenstanders nog een wedstrijd spelen in de 3. Bundesliga. Dit was tegen TV Leiselheim met o.a. Anders Lind, Vladimir Anca en Ilya Shamin. Wij waren uitgenodigd om deze wedstrijd te bekijken. En dit was zeker de moeite waard! Na 10 geweldige wedstrijden werd het 6-4 voor de ASV Gruenwettersbach. Dit moest natuurlijk gevierd worden in een discotheek in Kahlsruhe. Helaas wel zonder onze tegenstanders, die ondertussen al weer twee keer getraind hadden.

Heren 1

Niels 2e op Limburgse kampioenschappen

Zondag 15 januari 2017 is in Panningen het Limburgs Kampioenschap tafeltennis jeugd gehouden. Niels Remmen heeft daarbij de tweede plaats weten te bemachtigen bij de Jongens Junioren D .

Niels won al zijn poule wedstrijden eenvoudig met 3-0 en plaatste zich daarmee voor de hoofdronde. Ook de achtste finale werd 3-0 gewonnen. In de kwartfinale tegen Niels van Heugten ging het in het begin moeizaam. Niels had met name problemen met de service van zijn tegenstander. Naarmate de partij vorderde kreeg hij de serviceontvangst beter onder de knie en werd het uiteindelijk 3-1. De halve finale moest Niels tegen Jason Lao. Na de eerste game verloren te hebben kwam Niels in de tweede met 9-1 voor. Daarna zakte het spel bij Niels echter in en kwam zijn tegenstander puntje voor puntje terug tot 9-8. Na de time-out die volgde was de focus terug en werd de game alsnog 11-8 gewonnen. Game 3 ging verloren en game 4 werd gewonnen. In de vijfde game liet Niels zijn tegenstander geen kans: 11-2. Daarmee stond Niels in de finale.

Last Updated on Wednesday, 18 January 2017 20:38

Nieuwe jeugdcoordinatoren TTV Sittard

Het bestuur van TTV Sittard heeft als opvolger(s) voor aftredend jeugdcöordinator Tom Pelzer, René Hoeksema en Sam Geuskens bereid gevonden. Sam en René nemen de komende maanden beide zitting in het bestuur om deze uitdagende functie vorm te geven. Tijdens de ALV zal een voorstel worden gedaan voor de nieuwe bestuurssamenstelling.

Wij wensen René en Sam heel veel succes en willen ook vanaf deze plek Tom nogmaals hartelijk danken voor zijn inzet.

Bestuur TTV Sittard

Last Updated on Saturday, 14 January 2017 16:10

Sam Geuskens clubkampioen 2016

Gisteren een erg gezellige dag gehad. Clubkampioenschappen waren erg spannend. Sam won de finale in de A ronde overtuigend van Manuel. Jack werd derde door David te verslaan. In de B ronde won Twan van Good Old Joppe. Zeer verdienstelijk werd Max derde. Ook in de A ronde 6-kamp liet hij zien een mooie tafeltennis toekomst tegemoet te gaan.

Speciale vermelding voor Ger en Toon, onze toernooi arbiters en Aniek en Tahnee onze bardames. Uiteraard ook Hans (die helaas niet mee kon doen) en Marc voor de organisatie.

Iedereen bedankt voor een leuke spannende en sportieve dag!

Klik hier voor de bijgewerkte overall ranglijst sinds 1974
Klik hier voor de verslagen van voorgaande jaren

Last Updated on Tuesday, 20 December 2016 21:32
Klik hier voor de volledige uitslag

Twan Hundscheidt clubkampioen junioren 2016

Op zondag 18 december vonden de clubkampioenschappen jeugd plaats. Ondanks het geringe aantal van 9 deelnemers was het een erg geslaagde middag. Het home was goed gevuld met ouders, opa's en oma's en de familie Ploemen die kwam kijken. Er werd begonnen met een 9-kamp. Al snel bleek dat Twan, Niels en Max een maatje te groot waren voor de rest. Milan deed het, als enige speler die geen competitie speelt, erg goed. Na de 9-kamp werd het veld in tweeën gesplitst.

Max, Niels en Twan streden om de titel clubkampioen jeugd 2016 in een 3-kamp. In de 9-kamp had Max nog gewonnen van Niels. Niels liet zien hiervan geleerd te hebben en was extra gemotiveerd om Max in de 3-kamp wel te verslaan. In een mooie, goede en spannende vijfsetter was het uiteindelijk de ervaring van Niels die de doorslag gaf. Twan liet vervolgens zowel tegen Niels als tegen Max zien dat er geen twijfel is wie op dit moment de sterkste jeugdspeler van de vereniging is. Hij won beide partijen overtuigend en mag zich terecht clubkampioen jeugd 2016 noemen.

In de B poule hadden Dian en Juul een bye na hun 4e en 5e plaats in de 9-kamp. In de tussenronde wisten Valerie en Milan zich te plaatsen voor de 1/2 finale. Met deze knappe prestatie was het kruid van Milan een beetje op. In de 1/2 finale verloor hij van Juul. Valerie won van Dian en zo ging de finale in de B poule tussen Valerie en Juul. In de strijd om de 3e en 4e plaats won Dian van Milan. In de finale werden mooie rally's gespeeld en uiteindelijk was het Juul die aan het langste eind trok in 4 games.

Na de huldiging stond de voorzitter nog even stil bij het feit dat ik afscheid ga nemen als jeugdcoördinator en bestuurslid. Er werden mooie woorden gesproken. Ik wil bij dezen van de gelegenheid gebruik maken om de jeugdleden, de ouders, de trainers, vrijwilligers en mede bestuursleden te bedanken voor de mooie tijd die we samen hebben gehad.

Als laatste wil ik iedereen fijne feestdagen en een gezond, gelukkig en sportief 2017 wensen!

Tom Pelzer
Jeugdcoördinator