Welkom bij TTV Sittard
Plankentoernooi - 7 juli a.s.

Beste allen,

De inschrijving is geopend voor het plankentoernooi 2016, donderdag 7 juli, aanvang 20.00 uur.

Inschrijven kan via een mailtje aan  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Sportieve groeten namens de organisatie,

Dick


NB: Voor de voetbal liefhebbers: halve finale EK wordt rekening mee gehouden.

Last Updated on Thursday, 09 June 2016 22:33
 
Jeugd B kwalificatietoernooi in Aalsmeer (11-6-2016)

Zaterdag 11 juni was het B kwalificatie toernooi in Aalsmeer. Dit is een toernooi voor jeugdspelers die een B licentie hebben maar voor het komende seizoen nog niet aan een van de eisen hebben voldaan om in de nieuwe leeftijdscategorie ook weer een B licentie te krijgen. Voor TTV Sittard heeft Max Eijkenboom meegedaan. Max is dit seizoen Pupil B maar gaat komend seizoen over naar de oudere leeftijdscategorie Kadet. Het toernooi begint met meerkampen. Bij de jongens kadetten waar Max in meespeelde waren dit zeven 6 kampen. Vervolgens plaatsen de eerste drie spelers zich voor zes vervolgrondes waarbij iedere winnaar van een vervolgronde komend seizoen een B licentie krijgt.

De eerste poule wedstrijden werden eenvoudig met 3-0 gewonnen. De laatste poule wedstrijd moest Max tegen Bart den Boef uit Almere. Deze jongen serveerde goed en liet Max niet in zijn spel komen. De tweede game was Max dichtbij. Deze werd namelijk 10-12 verloren maar de eerste en derde game kwam hij er niet aan te pas. Max had veel moeite met de gevarieerde service van zijn tegenstander en ook in de rally’s maakte hij ondanks dat hij wel zijn best bleef doen meer fouten dan normaal. Resultaat was een tweede plaats in Poule G.

Last Updated on Monday, 13 June 2016 19:40
Lees verder
 
Verslag Darttoernooi 2016 (4 juni)

Grote opkomst met nieuwe winnaars in de 17e editie. Na een hele korte welkomstspeech van Ron konden de 41 deelnemers beginnen aan hun wedstrijden. Vanaf het begin ( na koude start op 17 gooien ) had iedereen het naar zijn zin. Iedereen kijkt terug op een hele geslaagde avond en ik ook. Alle winnaars volgen in de opsomming onderaan dit verslag.

Zal er toch twee uitlichten omdat zowel in de 501 en 301 nieuwe winnaars zijn. Paul Roebroek heeft zijn doel bereikt na een paar verloren finales en eindelijk zijn naam op de 501 kunnen drukken. In de 301 wist Jack Rolink zich na een spannende finale zich op het wandbord te plaatsen als nieuwe winnaar. Blijkbaar wil niemand daar 2 keer winnen omdat er dan promotie volgt naar de 501……

Na de prijsuitreiking volgt een nawoord door Marcel Hundscheidt waarmee deze geslaagde avond werd besloten. Ik bedank iedereen die geholpen heeft met bardienst, opbouwen van de zaal, het opruimen daarvan en het maken van de foto’s. Klik hier voor de foto's.

Tot ziens op de 18e editie volgend jaar

Ron Hartman

Last Updated on Thursday, 09 June 2016 21:37
Winnaars Darts 2016
 
NJM finale 2016

Op 4 en 5 juni vond in Panningen de NJM finale plaats. TTV Sittard was voor het eerst (sinds lange tijd) vertegenwoordigd: Juul Eijkenboom had zich bij de meisjes welpen als 8e geplaatst voor de finale. In alle leeftijdscategorieën kwamen de beste 12 spelers en speelsters van Nederland tegen elkaar in actie in een 12-kamp.

Op zaterdag speelde Juul eerst tegen de nummers 1 tot en met 5 geplaatst. Juul speelde sterk en tegen de nummers 2 tot en met 5 werd knap een game gewonnen. De nummer 1 geplaatst was een maatje te groot, maar zij was een maatje te groot voor het hele veld: 11 overwinningen zonder ook maar één game te verliezen. Juul speelde op zaterdag nog een 6e wedstrijd. Deze wedstrijd werd met goede services en sterke aanvallen overtuigend met 3-1 gewonnen. Het goede spel van Juul en de wetenschap dat er slechts één speelster van alle welpen in heel Nederland duidelijk een maatje te groot was, stemde mij als coach erg tevreden. Van andere coaches en tegenstanders kregen Juul en ik de complimenten.

Last Updated on Tuesday, 07 June 2016 21:27
Lees verder
 
Finale Limburgse masters (50+)

Heel, heel, heel erg lang geleden waren er jonge tafeltennissers met een afgetraind lichaam, een topconditie, die speelde vele toernooien met passie , strijdlust, en een zweetband om hun pols en om hun volle bos haar. De dag van te voren was het vroeg naar bed om fit te zijn. Zo gingen ze de strijd aan met hun gekleurd batje, dat was toen de trend om te spelen met gekleurd rubbers zoals groen, blauw, leverkleurig. Geen materiaal rubbers alleen maar glad rubber. Onder luide oerkreten werd de tegenstander van de tafel geveegd. Om uiteindelijk een beker in ontvangst te nemen en in hun prijzenkast te zetten.

Realiteit
Zondag 22 mei staan er 6 spelers van TTV Sittard in de sporthal te Swalmen hun opwachting te maken om de finale LM 50+ te gaan spelen tussen alle jeugdige spelers in. De afgetrainde lichamen hebben plaats gemaakt voor de charmante bier-bakkersbuikjes of een airbag-buikje. De topconditie is er in mindere mate, de volle bos haar heeft plaats gemaakt voor grijs haar of helemaal geen haar, dus geen zweetband nodig. En de gekleurde gladde rubbers zijn bij sommige ingeruild voor noppe. Maar de passie en strijdlust en de oerkreten (wel in gecensureerde vorm want er zijn kinderen in de zaal) zijn nog vol aanwezig.

Last Updated on Tuesday, 24 May 2016 21:11
Lees verder