Welkom bij TTV Sittard
17e TTV Sittard darttoernooi - 4 juni aanstaande

Op zaterdag 4 juni aanstaande organiseren wij het 17e TTV Sittard darttoernooi. Aanvang is om 18.00 uur (zaal open vanaf 17.30 uur).

Inschrijven kan via de inschrijflijst in het home, via app op 06-12283159 of via e-mail This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Bij de inschrijving vermelden 501 (gevorderden) of 301 (beginners) en natuurlijk ook de dubbelpartner (vrij inschrijven voor het dubbel kan ook).

D
e inschrijving sluit op 26 mei. Per tafeltennisser zoals gewoonlijk maximaal 1 introducé. Het inschrijfgeld is 3,00 euro per persoon.

Let's play darts!
Namens de organisatie, Ron Hartman

Last Updated on Sunday, 17 April 2016 10:56
 
Finale Limburgse masters (50+)

Heel, heel, heel erg lang geleden waren er jonge tafeltennissers met een afgetraind lichaam, een topconditie, die speelde vele toernooien met passie , strijdlust, en een zweetband om hun pols en om hun volle bos haar. De dag van te voren was het vroeg naar bed om fit te zijn. Zo gingen ze de strijd aan met hun gekleurd batje, dat was toen de trend om te spelen met gekleurd rubbers zoals groen, blauw, leverkleurig. Geen materiaal rubbers alleen maar glad rubber. Onder luide oerkreten werd de tegenstander van de tafel geveegd. Om uiteindelijk een beker in ontvangst te nemen en in hun prijzenkast te zetten.

Realiteit
Zondag 22 mei staan er 6 spelers van TTV Sittard in de sporthal te Swalmen hun opwachting te maken om de finale LM 50+ te gaan spelen tussen alle jeugdige spelers in. De afgetrainde lichamen hebben plaats gemaakt voor de charmante bier-bakkersbuikjes of een airbag-buikje. De topconditie is er in mindere mate, de volle bos haar heeft plaats gemaakt voor grijs haar of helemaal geen haar, dus geen zweetband nodig. En de gekleurde gladde rubbers zijn bij sommige ingeruild voor noppe. Maar de passie en strijdlust en de oerkreten (wel in gecensureerde vorm want er zijn kinderen in de zaal) zijn nog vol aanwezig.

Last Updated on Tuesday, 24 May 2016 21:11
Lees verder
 
Limburgse Jeugdmasters 2016 (finale)

Op zondag 22 mei werd in Swalmen de finale van de LJM gespeeld. Per klasse streden de beste 10 spelers van het afgelopen LJM seizoen tegen elkaar. TTV Sittard was goed vertegenwoordigd met Max, Emile, Kaera en Valerie.

Max en Emile kwamen uit in de 1e klasse. Het niveau in de poulefase lag erg hoog. Emile weerde zich kranig en won uiteindelijk 1 van zijn 4 poule wedstrijden. Hierdoor werd hij 4e in de poule en speelde hij om plaats 7 tot en met 10. Met twee sterke overwinningen wist Emile knap de 7e plaats binnen te slepen. Een goede prestatie, zeker gezien het feit dat Emile het LJM seizoen in de 2e klasse was begonnen. Max had een uitstekende dag. Met 4 knappe zeges in de poulefase plaatste hij zich rechtstreeks voor de 1/2 finale. In de 1/2 finale zette hij zijn sterke spel voort en wist zich overtuigend te plaatsen voor de finale. In de finale trok hij uiteindelijk aan het kortste eind. Max ontwikkelt zich uitstekend en zeker gezien het feit dat hij - net als Emile - het LJM seizoen in de 2e klasse was begonnen, een uitstekende prestatie met de 2e plaats.

Last Updated on Wednesday, 25 May 2016 19:58
Lees verder
 
Heren 7 gedegradeerd

Heren 7, gisteren vertegenwoordigd door Marc, Reinout en Wim, is er niet in geslaagd om de 3e klasse te behouden. Er werd gelijk gespeeld tegen Ready, maar verloren van Panningen met 6-2. Panningen won ook van Ready en stelt hiermee de 3e klasse veilig.

 
Verslag NJKB

Op zaterdag 30 april kwamen Tom Kasperski en Kaera Yi namens TTV Sittard in actie tijdens het NJK B in Nijmegen. Voor Tom was het zijn laatste toernooi als jeugdspeler. Na een ietwat stroeve start en een 3-1 nederlaag in de eerste wedstrijd wist Tom zich met 2 overtuigende 3-0 zeges als 1e van zijn poule te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Bij de laatste 32 wachtte een zware wedstrijd. In vijf games wist Tom deze wedstrijd naar zich toe te trekken. Zijn sterke aanvalsspel en goede variatie van snelle en bolle spinballen gaven uiteindelijk de doorslag. In de 1/16e finale werd Tom getrakteerd op een lesje serveren. De service van zijn tegenstander was zo sterk (vooral qua variatie) dat er van echte rally's nauwelijks sprake was. Deze wedstrijd ging dan ook met 3-0 verloren. Achteraf terugkijkend heeft Tom een goed NJK gespeeld en kunnen we tevreden terugkijken.

Kaera was vorig jaar Nederlands Kampioen bij de meisjes welpen en mocht nu laten zien wat ze waard was als eerstejaars pupil. Kaera kwam moeizaam uit de startblokken. In haar eerste wedstrijd kwam ze 2-0 in games achter. Door sterk aanvalsspel te koppelen aan een goede portie vechtlust wist Kaera zich terug te knokken in de wedstrijd en ze won zelfs in 5 games. De tweede poule wedstrijd verliep een stuk simpeler en werd overtuigend gewonnen. De laatste poule wedstrijd ging verloren. Desondanks was Kaera toch geplaatst voor de 1/4 finale. In de 1/4 finale kwam de aanval van Kaera niet goed genoeg uit de verf en helaas ging deze wedstrijd verloren. Als eerstejaars pupil de 1/4 finale halen is een prima prestatie en biedt genoeg perspectieven voor de toekomst.

Het was een goede dag in sportief opzicht. De dag werd afgesloten bij de McDonalds. Tom, Kaera, Emile, Rob en Aimei bedankt voor een leuke, gezellige en sportief geslaagde dag!

Tom Pelzer
Jeugdcoördinator TTV Sittard