Welkom bij TTV Sittard
Michiel Janssen versterkt TTV-Sittard

Ex eredivisiespeler keert terug achter tafel

De 31-jarige Michiel Janssen keert na jaren van afwezigheid terug achter de tafeltennistafel. Met ingang van het aankomende tafeltennisseizoen zal hij het, naar de twee divisie gepromoveerde Sittardse 1e heren tafeltennisteam komen versterken. Met het roemruchte Bartok wist hij in het verleden kampioen van Nederland te worden. Plezier en ontspanning staan voor hem voorop bij de rentree in tafeltennisland. Handhaving in de tweede divisie is met de komst van Michiel de doelstelling van TTV Sittard.

 
Sam Geuskens clubkampioen senioren 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanaf 13.00 uur hadden zich liefst 36 deelnemers gemeld om te strijden voor de titel "Clubkampioen 2014". Door de overvolle agenda een zeer late editie dit jaar, normaal gesproken wordt deze strijd in het eerste kwartaal of zelfs al in december gestreden.

Er werd gespeeld in 9 poules van 4 spelers, waarna de eerste schiftingen plaatsvonden. Uiteindelijk bleven er voor de A-poules 18 spelers over, verdeeld over 3 zeskampen. Voor de B-poules idem.

In de A-poules gingen de winnaars uiteindelijk door naar de driekamp finale. Waren Sam Geuskens en Jack Breukers hierin niet direct een verrassing, Hans Frings was dat zeker wel. Uiteindelijk ging de strijd om de titel tussen Jack en Sam. In een mooie partij wist Sam zijn allereerste titel binnen te halen, in 5 games.

In de B-poule ging de finale strijd tussen Tom Pelzer, Rob Gubbels en Marc de Vaan. Hier was Rob uiteindelijk de winnaar.

Rond 21.00 uur werd met de prijsuitreiking een uiterst lange, maar wel zeer sportieve dag afgesloten.

Klik hier voor de verslagen van eerdere jaren
Klik hier voor de bijgewerkte overall ranglijst

Last Updated on Sunday, 31 August 2014 11:10
Klik hier voor de volledige uitslag
 
Finale LJM 2014

Op zondag 25 mei vond de finale van de LJM plaats. Maar liefst 8 spelers van TTV Sittard hadden zich voor deze finale geplaatst. Jules wist zijn poule te winnen plaatste zich hiermee rechtstreeks voor de 1/2 finale in de 1e klasse. Twan werd in diezelfde klasse 2e in zijn poule en moest een tussenronde spelen. Helaas trok hij in deze tussenronde aan het kortste eind. Jules won zijn 1/2 finale, maar moest in de finale zijn meerdere erkennen in Jelle Morris.

In de 2e klasse plaatste Niels zich voor de tussenronde. In een spannende 5-setter wist hij met zijn topspin de tegenstander op de knieën te dwingen. In de 1/2 finale kwam hij helaas net tekort. De strijd om plek 3 en 4 werd echter wel door Niels gewonnen. Een uitstekende prestatie. Zeker gezien het feit dat Niels het LJM seizoen in de 3e klasse was begonnen.

In de 3e klasse A kwamen Louis, Nicky en Rick uit. In de tussenronde moesten Nicky en Louis in een onderling duel uitmaken wie zich plaatste voor de 1/2 finale. Louis besliste dit Sittardse duel in zijn voordeel. In de finale moest Louis het opnemen tegen een speler waar hij eerder op de dag van had verloren. Dit was een mooie kans om revanche te nemen. Louis was duidelijk de betere spelers en won de finale in 4 games.

Vorig seizoen won TTV Sittard de verenigingsprijs. Dat zat er dit seizoen helaas niet in. Die eer ging naar Westa. Maar een mooie 3e plaats in het verenigingsklassement is een bevestiging dat het harde werk dat door iedereen wordt geleverd leidt tot resultaten.

Tom Pelzer

Last Updated on Sunday, 01 June 2014 12:28
 
Darttoernooi 24 mei 2014

Het 3e lustrum van onze dartavond is heel goed bezocht met 41 deelnemers. Ook dit jaar weer bevriende verenigingen aanwezig en zelfs een dame uit de Filippijnen. Na de opening met de onthulling van aan de bar opgehangen borden met de namen van alle winnaars van de enkel 501 en 301 van de voorgaande jaren kon er een begin gemaakt worden met de 144 partijen van deze avond.

Hoewel geen primeur wil ik toch vermelden dat er een ONE HUNDRED EIGHTY gegooid is en wel door de latere winnaar Frank Jacobs. Ook het scherm voor de uitzending van de voetbalfinale was een welkome aanvulling en goed bekeken.

Namens de organisatie bedank ik de dames voor het harde werken aan de bar.

Foto’s van dit evenement zijn hier te bekijken. Graag tot volgend jaar voor de dubbel 8 editie.
Ron Hartman
Last Updated on Thursday, 29 May 2014 09:57
Klik hier voor de prijswinnaars
 
NJK B

Op zaterdag 10 mei namen Tom Kasperski, Caitlynn en Yaëlle (zij speelt vanaf komend seizoen voor TTV Sittard) deel aan het NJK B in Arnhem. Tom kwam als eerste in actie. In de poule kwam hij een noppenspeler en een speler met anti tegen. Ondanks bij vlagen goed spel, trok Tom in al zijn partijen aan het kortste eind. In elke partij wist hij 1 game te winnen, maar op de beslissende momenten kwam hij net tekort. In de troostronde boekte hij zijn eerste overwinning na een spannende partij in 5 games tegen een penhouder. In de volgende wedstrijd kwam hij een een speler met een uitstekende blok tegen. Helaas wist Tom niet de middelen te vinden om door de sterke blok van de tegenstander heen te spelen. Dit was Tom's eerste toernooi op dit niveau en hij heeft in alle partijen goed tegenstand kunnen bieden. Een mooie stimulans om nog wat stapjes te zetten en in de toekomst ook dit soort partijen te gaan winnen.

Caitlynn en Yaëlle begonnen nerveus aan hun toernooi. Caitlynn was 5e geplaatst en Yaëlle zelfs 3e. Dat bracht toch de nodige druk met zich mee. Beide dames verloren hun eerste partij, Yaëlle verloor zelfs haar eerste 2 wedstrijden. Ze hebben allebei laten zien dat ze over veerkracht beschikken en plaatsten zich toch voor de hoofdronde. Bij de laatste 16 en in de kwartfinales werden overtuigende overwinningen geboekt. Helaas troffen ze elkaar in de 1/2 finale. In een wedstrijd onder het motto "als jij hard slaat, sla ik harder" trok Yaëlle uiteindelijk aan het langste eind. Hiermee legde Caitlynn beslag op een mooie 3e plaats. In de finale speelde Yaëlle erg sterk: goede services werden gevolgd door sterke openingen en haar tegenstander had weinig in te brengen. Met een overtuigende 3-0 zege mag Yaëlle zich Nederlands kampioen noemen.

De dag werd traditioneel afgesloten met een gezamenlijke maaltijd bij Atakan. Het was een gezellige dag met uitstekende sportieve resultaten.

Last Updated on Sunday, 01 June 2014 12:38