Historie

Meer dan 50 jaar geleden kwamen in een buurthuis in Sittard jongeren bijeen en vermaakte zich met allerlei spelletjes…..zo ook met tafeltennis. Een houten schot op 2 schragen en zo probeerde men te pingpongen…

In augustus 1960 begonnen de eerste trainingen met 8 spelers onder leiding van Willy Elschott. Het ledenaantal groeide al zo snel dat hij snel de hulp inriep van Willy de Vaan.

Samen vormde zij het eerste bestuur van de vereniging en deze twee mensen hebben de grondslag gelegd voor de nu nog steeds bloeiende vereniging. Een van de grootste in tafeltennissend Limburg.

Het aantal leden varieert van 1975 tot heden tussen de 100 en 140, vaker was er een ledenstop wegens te weinig speelmogelijkheden.

In 1982 verhuist de vereniging van het buurthuis naar een grote sportaccommodatie in Sittard, die naast tafeltennis ook plaats biedt aan tennis en badminton.  Sportief gezien een zeer professionele accommodatie en enorme vooruitgang.

In 1991 krijgt de vereniging een eigen accommodatie, die plaats biedt aan een zevental tafels. Tevens zijn er een keuken, kantine en ruime douchegelegenheden aanwezig. De accommodatie is volledig ingericht voor tafeltennis en bijna dagelijks vinden er ’s avond trainingen plaats, zowel voor de jeugd- als de senioren, op recreatief en prestatief niveau.

Het eerste herenteam speelt al een aantal jaren in de hoogste klasse van de Provincie Limburg en de laatste jaren zelfs uitkomend in de Landelijke 3e divisie.

In 1983 behoorde het 1ste meisjesteam in de competitie tot de zes beste teams van Nederland.

De vereniging heeft altijd veel aandacht besteed aan de ontwikkelingen van de jeugd en is de vereniging altijd ondersteunt door een goed kader.

Opmerkelijk om te noemen is dat de vereniging in 52 jaar slechts 4 voorzitters heeft versleten, de huidige voorzitter is heden ten dage al meer dan 15 jaar in dienst als deze functie.

De vereniging geeft al meer dan 40 jaar zonder enige onderbreking een eigen clubblad uit.

Vele andere activiteiten maken deel uit van het jaarlijkse programma. Het sociale aspect speelt binnen de vereniging een belangrijke rol: Nieuwjaarsreceptie, een kaartavond een darttoernooi en de mosselavond zijn een greep uit de activiteiten van de vereniging.

Met 9 seniorenteams en 7 jeugdteam wordt thans deelgenomen aan de competitie. Daarnaast is er een grote actieve recreantengroep en nemen 3 gediplomeerde trainers de trainingen voor hun rekening.

Last Updated on Sunday, 21 February 2016 18:03