Verslag jeugdkamp 2019 TTV Sittard

Het jeugdkamp van TTV Sittard heeft in het weekend van vrijdag 29 augustus t/m zondag 1 september plaatsgevonden. Net zoals in 2018 is gekozen om het kamp in de eigen zaal te laten plaatsvinden, enerzijds om de drempel voor de jongste jeugd niet te hoog te maken en anderzijds kinderen die niet het hele weekend konden toch een deel van het kamp te kunnen laten meemaken.

Het jeugdkamp begint traditioneel vrijdagavond met de uitleg van een rode draad spel. Dit jaar was dit een echte rode draad. Bij alle spellen in groepsverband of individueel konden rode draden worden verdiend – een lange rode draad voor de winnaar en telkens kortere rode draden voor de nummers 2, 3 en 4. Deze rode draden dienden aan het eind van het kamp achter elkaar te worden gelegd en wie dan de langste draad heeft is de winnaar.

Nieuw dit jaar was de corveelijst. Waar voorgaande jaren alleen de begeleiders hebben opgeruimd is dit jaar een schema gemaakt waarbij ook de jeugdleden meehelpen met tafels dekken of afruimen en de grote schoonmaak aan het einde van het kamp.

De vrijdagavond kende al meteen een druk programma: Een spandoek maken, een speurtocht naar de Kolleberg, vervolgens nog een smokkelspel en als laatste als klap op de vuurpijl een kampvuur met een hartstikke leuke Quiz van Robin. Het zal niemand verbazen dat iedereen laat in bed lag. (En sommige nog later.)

Een kamp van TTV Sittard is niet geschikt voor langslapers. Zaterdagochtend moest iedereen om 7:30 op om een ochtendspel te spelen, memory is dit geval. Daarna werd gezamenlijk ontbeten en ontvingen alle kampdeelnemers een blauw T-shirt. Nadat we uniform gekleed waren vertrokken we voor de dagactiviteit naar Irrland – en attractiepark met veel glijbanen en springkussens waar we bleven tot ongeveer 17:30.  

Groepsfoto kamp TTV Sittard 2019

Zaterdagavond kwam Gied voor ons barbecueën en hij was ook bingomeester. Na de bingo volgde nog een breaklight spel in het bos. Ook nu was het weer laat voordat iedereen in bed lag.

Zondagochtend stonden een aantal sport spellen op het programma:

We hebben James Bond trefbal gespeeld. Er was een snelheidsmeter waar iedereen probeerde zo hard mogelijk een bal te gooien of schieten. Ook is een soort estafette spel gespeeld met een skippybal waarbij sommigen de meest vreemde capriolen uithaalden. Het hoogtepunt van de zondagochtend vond echter plaats bij een grote met water gevulde bak waar een balk dwars overheen lag.

Eva tegen Jens…

Zittend op de balk werd getracht elkaar met skippy bal (of gewoon met de handen) van de balk af te duwen, het ijskoude water in. Sam had beloofd dat iedereen nat zou worden en dit gebeurde ook. Vluchten hielp niet, iedereen werd gevangen en onverbiddelijk in het water gegooid tot grote hilariteit van alle aanwezigen.

En toen zat het kamp er weer bijna op. Alleen de prijsuitreiking volgde nog. Max had de langste rode draad. Ian eindigde als tweede gevolgd door Boo op plaats 3 en Juul E op plaats 4.

Het jeugdkamp van 2019 was uitermate geslaagd. Iedereen, zowel kinderen als begeleiders, hebben het hartstikke leuk gevonden en velen verheugen zich al op het kamp van 2020 

", "image": "", "name": "Competitiewedstrijden 14 september", "url": "https://www.ttv-sittard.nl/events/competitiewedstrijden-140924/" } ", "image": "", "name": "Competitiewedstrijden 21 september", "url": "https://www.ttv-sittard.nl/events/competitiewedstrijden-210924/" } ", "image": "", "name": "Competitiewedstrijden 28 september", "url": "https://www.ttv-sittard.nl/events/competitiewedstrijden-280924/" } ", "image": "", "name": "Competitiewedstrijden 5 oktober", "url": "https://www.ttv-sittard.nl/events/competitiewedstrijden-051024/" } ", "image": "", "name": "Competitiewedstrijden 12 oktober", "url": "https://www.ttv-sittard.nl/events/competitiewedstrijden-121024/" } ", "image": "", "name": "Competitiewedstrijden 19 oktober", "url": "https://www.ttv-sittard.nl/events/competitiewedstrijden-191024/" } ", "image": "", "name": "Competitiewedstrijden 2 november", "url": "https://www.ttv-sittard.nl/events/competitiewedstrijden-021124/" } ", "image": "", "name": "Competitiewedstrijden 9 november", "url": "https://www.ttv-sittard.nl/events/competitiewedstrijden-091124/" } ", "image": "", "name": "Competitiewedstrijden 16 november", "url": "https://www.ttv-sittard.nl/events/competitiewedstrijden-161124/" } ", "image": "", "name": "Competitiewedstrijden 23 november", "url": "https://www.ttv-sittard.nl/events/competitiewedstrijden-231124/" } ", "image": "", "name": "Competitiewedstrijden 30 november", "url": "https://www.ttv-sittard.nl/events/competitiewedstrijden-301124/" } ", "image": "", "name": "Competitiewedstrijden 7 december", "url": "https://www.ttv-sittard.nl/events/competitiewedstrijden-071224/" }