Historisch overzicht TTV Sittard

Na de verbouwing van het parochiecentrum aan de Leijenbroekerweg werd een jeugdclubje opgericht en in 1960 begon Wil Elschott er een tafeltennisvereniging. Aangezien er een bestuur gevormd moest worden werd Willy de Vaan gevraagd.

Het 1e jaar was Wil voorzitter en Willy secretaris maar in het 2e jaar wisselden zij van functie en bleef Willy 11 jaar voorzitter.

Hij werd opgevolgd door Gied Alofs die 5 jaar de voorzittershamer hanteerde.

Wim Elschott was vervolgens van 1978 tot en met 1998 voorzitter en werd opgevolgd door Marcel Hundscheidt die na 22 jaar in 2020 afscheid zal nemen.

In al die jaren is de vereniging tot bloei gekomen en werd er met senioren en jeugd aan de afdelingscompetitie deelgenomen met wisselend succes en de laatste jaren speelt men met meerdere teams in de landelijke competitie. Momenteel is TTV Sittard een van de grootste tafeltennisverenigingen in Limburg.

In 1974 kwam het 1e clubblad uit dat meer dan 45 jaar is verschenen.

In 1975 werd het 15 jarig jubileum uitbundig gevierd in het parochiecentrum met een receptie en feestavond.

In 1980 werd het 20 jarig jubileum van de club gevierd met onder meer een bootreis op de Maas.

In 1983 verhuist onze vereniging van parochiecentrum Leijenbroek naar de tennishal Carperion waar men over een eigen zaal kon beschikken.

In 1985 werd het 25 jarig bestaansfeest gevierd in café-restaurant Het Sieske met een spetterende feestavond en vele genodigden.

In 1990 werden de Limburgse kampioenschappen in de Sittardse Sporthal door ons georganiseerd en in 2000 vonden deze wederom plaats maar nu in de Sittardse Sporthal en de Collegehal. Beide evenementen waren een groot succes.

In 1991 kregen wij een nieuwe accommodatie aan de Burg. Arnoldtsstraat waar wij samen met TTV Limbrichterveld in trokken .

Na een fikse verbouwing vond in 1992 de officiële opening plaats.

In 1994 vond de fusie tussen Kolleberg en Limbrichterveld plaats en ging de nieuwe vereniging onder de naam Tafeltennisvereniging Sittard verder.

In 2000 en 2010 werden respectievelijk het 40 en het 50 jarig jubileum in onze eigen accommodatie gevierd met een receptie en een geweldige feestavond.

In 2019 werd ons tafeltenniscentrum grondig gerenoveerd, waarbij het natte gedeelte (Douches etc.) helemaal werd gesloopt en weer opgebouwd.