Aan tafel met… Richard Cords

Een nieuwe rubriek is in het leven geroepen: Aan tafel met…
Elke keer wordt een nieuw lid, vriend of sponsor van de club geïnterviewd.
Hier volgt de tweede editie met Richard Cords

Vertel eens iets over jezelf?

Ik ben Richard Cords en werk bij Mainfreight in Born als logistiek medewerker op de afdeling expeditie en ik ben dangerous goods specialist. Laatst zijn Shannen en ik trotse ouders geworden van onze zoon Sem. Helaas had onze zoon wel wat opstart problemen. Hij heeft namelijk in het ziekenhuis gelegen, omdat hij geopereerd moest worden aan een verdikking aan de maagsluitspier. Maar sinds dat is verholpen gaat het weer hartstikke goed met hem en kan ik niet wachten om hem een keer mee te nemen naar de club om te kijken of hij net zoveel “talent” heeft als zijn vader met tafeltennis.

Hoe ben je bij TTV Sittard terecht gekomen?

Natuurlijk ben ik hier terecht gekomen via mijn vader Bernd, die ook al zijn hele leven tafeltennis speelt. Wel heb ik eerst nog op voetbal gezeten toen ik nog 7 jaar was. Maar na een ongelukje op de fiets brak ik mijn arm, nota bene een week voor mijn communie. Na het herstel hiervan had ik geen zin meer om te voetballen en was de stap naar het tafeltennis snel gemaakt. In mijn jeugd heb ik 5 jaar gespeeld van 1997 tot 2002. Toen begon ik te puberen en kreeg ik andere interesses. In 2010 ben ik weer lid geworden na heel wat gefeest te hebben.

Wat mis je het meest nu je even niet naar de club toe kan komen?

Ik mis natuurlijk het trainen en competitie spelen. Maar vooral het sociale gedeelte is iets wat ik toch wel het meeste mis. Het kletsen aan de bar, vooral die aanstekelijke lach van Sam en Manuel. Ik mis zelfs de kritische opmerkingen van Ger Elschott op zaterdagmiddag.

Wat is je leukste ervaring bij TTV Sittard?

Dat ik op de bar stond te dansen tijdens mijn kampioenschapsfeest. Ook de jeugdkampen heb ik altijd met veel plezier mogen meehelpen en meedoen.

Wanneer heb jij lekker gespeeld?

2019 was voor mij sportief gezien een goed jaar, want ik werd derde op de het LK, tweede op het Landgraaf toernooi en derde op de clubkampioenschappen. Bij de clubkampioenschappen moest ik tegen Sam spelen in de voorrondes en toen stond ik met 10-8 voor in de vijfde set. Ik verloor alsnog de partij, maar speelde wel heel lekker vond ik zelf.

Heb je nog een bijzondere hobby of eigenschap of een afwijking?

Het bijzondere aan mij is dat ik een aparte muzieksmaak heb. Ik vind het luisteren naar Hardstyle muziek heel leuk en heb DJ apparatuur op mijn zolder staan. Als ik zin heb draai ik in mijn vrije tijd dan ook soms graag een plaatje hierop.

Wat is een typische uitspraak van Richard?

Pilsje!? (ze noemen me ook wel eens prins pils)