Aan tafel met… Jack Rolink

Munstergeleen/Sittard, 9 april 2021

Elke keer wordt een lid, vriend of sponsor van de club geïnterviewd.
In deze editie Jack Rolink, die dit jaar 25 lid van TTV Sittard is.

Vertel eens iets over jezelf…

Ik ben precies 61 jaar, geboren en getogen in Geleen. Tuurlijk! Geboren ben ik ‘op’ Lindenheuvel, maar opgegroeid in Geleen-Zuid… Dus waar TTC Kluis speelt. In 1972 ben ik begonnen met tafeltennissen bij ’t Ritske. Deze tafeltennisclub was gelegen in dezelfde straat dan waar ik in mijn jeugd woonde.

Tijdens mijn studie aan de Hogere Hotelschool (in Maastricht) heb ik een hele tijd niet gespeeld. Om precies te zijn, van 1979 tot 1988 heb ik niet gespeeld. Toen ben ik weer begonnen bij ’t Ritske in het Reuniegebouw in Geleen.

Reüniegebouw in Geleen

In 1995 speelden we op een dag de clubkampioenschappen en vierden we het feit dat de vereniging 25 jaar bestond en…. die dag leegden we ook de kas volledig en werd de vereniging opgeheven. Dat was met Jos Nuchelmans (†). Met hem speelde ik veel en we besloten samen verder te gaan in Sittard. De trimmers Salvatore en Kitty Deledda en Marianne Hellebrand kozen op eigen initiatief ook voor De Kollenberg/TTV Sittard.  

’t Ritske in 1975

Dan over je familie, Jack. Heb je ook broers of zussen, ben je getrouwd?

Ik heb geen broers en of zussen. Wel nog een vader en die woont nog steeds op hetzelfde adres in Geleen-Zuid. Zelf woon ik in Munstergeleen sinds 1987 met mijn vrouw Jacqueline en dochter Aniek. Aniek woont inmiddels niet meer thuis, maar natuurlijk in Geleen… 😉

Wil je nog wat vertellen over je loopbaan?

Na mijn studie op de Hotelschool heb ik zo veel gedaan… Ik heb mijn hele leven al gewerkt (Jacqueline lacht op de achtergrond). Ik heb voor de Casino’s gewerkt, bij de DIS (drankenindustrie), bij Taxi Crals was ik bedrijfsleider, daarna hoofd logistiek voor de KoelVersGroep (nu Culivers van Sligro). En vervolgens als zelfstandig adviseur en later Eisman. Door een noodlottig ongeval ben ik hiermee helaas moeten stoppen. Door een stomme struikelpartij bij een klant over de drempel knalde ik met mijn schouder tegen de deurpost. De schouder was gebroken, uit de kom geschoten en de pezen waren gescheurd. Op dit moment werk ik met veel plezier bij de Belastingtelefoon Buitenland. Op dit moment gaat dat vanuit thuis.

Hoe ben jij bij TTV Sittard terecht gekomen?

Nou…. Ik kon natuurlijk kiezen tussen Kluis en Sittard. Kluis was voor mij misschien nog iets dichterbij dan Sittard. Vanwege het sociale aspect heb ik toen voor Sittard gekozen. Kluis was op dat moment erg prestatiegericht en bij Sittard… daar stond de gezelligheid wat meer voorop.

Mijn eerste competitiewedstrijd voor TTV Sittard… In 1995 speelde ik direct, na koud drie trainingen bij Sittard, in een team met Martin Collin (ook net lid) en Ron Hartman mijn eerste competitiewedstrijd. We speelden uit bij Bartok in Buchten. We zijn daar alle drie apart naar toe gegaan. We zagen elkaar daar voor het eerst en we moesten eerst uitzoeken wie onze teamgenoten waren. Volgens mij speelden we toen direct tegen Jeroen Peters, die nu ook al weer heel wat jaren bij TTV Sittard speelt.

Wat mis jij het meeste nu je even niet naar de club kunt komen?

De gezelligheid aan de bar. De vaste kliek mensen is toch écht wel een vriendengroep geworden en die contacten mis ik. Ik vind het ook leuk om in de competitie weer eens een balletje te gaan slaan. Trainen is voor mij niet meer weggelegd, dan raak ik zwaar overtraind…

Tafeltennis & Darts bij TTV Sittard

Wat is je leukste ervaring bij TTV Sittard?

In de competitie is me het meeste bijgebleven dat ik een seizoen 100% won. De laatste wedstrijd speelden we in het roemruchte Merkelbeek. Toen stond ik in mijn laatste partij zo te ‘shaken’ om die 100% te halen dat ik tegen een zwakkere tegenstander in de vijfde en laatste game met 2-9 achter stond. Toen zij Gied Alofs aan de kant:  “Als hij deze nog wint dan doe ik mijn hoed voor hem af” Ja… toen heb ik hem nog gewonnen. Dat zijn van die dingen die je bijblijven, ja….

Wanneer heb jij lekker gespeeld?

Ja,…. Dat is zo moeilijk om te zeggen… Voor mij is dat als ik naar beste vermogen heb gespeeld. Als ik eruit heb gehaald voor mezelf wat er in zit. Ook als ik heb verloren maar goed heb gespeeld, kan ik daar nog een goed gevoel bij hebben.

Heb jij een bijzondere hobby, eigenschap of een andere afwijking?

Jezus…. Op heel veel vlakken vind ik echt leuk om organisatorisch mee te helpen. Maar muziek is mijn hele grote hobby. Ik ben een muziekfreak, ja dag mag je zeggen. Pop, rock maar ook jazz, een beetje klassiek. Mijn smaak is erg breed. En ik ga graag naar festivals zoals Pinkpop en Bospop en naar concerten. De laatste concerten van mij waren van cover bands van Tom Petty, Led Zeppelin, Deep Purple. Naar de Dijk ben ik al een keer of zes geweest. Mijn favoriete artiest is (op dit moment, want sterk afhankelijk van je stemming) Joe Bonnamassa (rock).

Een typische uitspraak van Jack is…

Loof de heer, daar gaat ’ie weer.