Competitieverslag 28 oktober

Jeugdteam 1 had de eer om de arena te betreden tegen de titanen van Tanaka 1 en ze wonnen met een adembenemende 4-6! Beide Jips, Jip C en Jip L, wonnen twee wedstrijden. Jip L verloor zijn derde wedstrijd in de vijfde set met 11-5. Boo behaalde een overwinning in de vierde set met 8-11. De dubbel, gespeeld door Boo en Jip C, werd gewonnen met 7-11 in de vierde set.

Jeugdteam 2 ging op een ‘kluis’-overval uit en plunderde Kluis 1 met een perfecte score van 0-10! Lynn, Joes en Juul wonnen hun enkelpartijen als doorgewinterde schattenjagers. Joes speelde als enige een vijfsetter en won die wedstrijd met 3-11 in de vijfde set. De dubbel, uitgevoerd door Joes en Juul, was als een goed geoliede machine en wonnen met 7-11 in de derde set.

Het vierde jeugdteam ging de strijd aan met TTC 3 en won met 1-4. Liz liet haar tegenstanders twee keer zien wie de baas was, en Fenne voegde er nog een zege aan toe. De dubbel, gespeeld door Liz en Fenne, was als een muzikaal meesterwerk en werd gewonnen met 6-11 in de derde set.

Sittard 1 trotseerde TTV Ede 1 in een epische wedstrijd en ging ervandoor met een 6-7 overwinning. Sam en Michel waren de helden van de dag en wonnen elk twee partijen. Andy en Sander G voegde hier beide nog één overwinning aan toe. De dubbel, gespeeld en gewonnen door Michel en Sam in een zenuwslopende vijfsetter. Na zes wedstrijden in de competitie staat Sittard 1 op de tweede positie in hun poule met 38 punten. TTV Ede 1 staat derde met 36 punten, gevolgd door Tempo-Team 3 met 34 punten. Scyedam 1 en Bergeijk 1, met slechts vijf gespeelde wedstrijden, hebben respectievelijk 27 en 24 punten verzameld. Het behoud van hun plaats in de 1ste divisie is dus nog niet volledig verzekerd voor Sittard 1.

Sittard 2 ging op bezoek bij Alexandria 2 en liep tegen een 9-4 nederlaag aan. Alleen Tom Kasperski kon een glimlach op zijn gezicht toveren, want hij won twee wedstrijden en kreeg zelfs een ratingstijging van 61. Sander L en Stefan wonnen elk één partij, en Jack Breukers (invaller), won bijna één wedstrijd, maar verloor uiteindelijk met 11-8 in de vijfde set. De dubbel, gespeeld door Stefan en Sander, werd jammer genoeg met 11-4 verloren in de derde set. Sittard 2 staat zesde in de poule, met een achterstand van drie punten op Tanake 1 en negen punten op Red Stars 1.

Sittard 3 zette een geweldige prestatie neer tegen Brunssum 1 en won met 6-4! Michel, de onbetwiste “man van de wedstrijd”, liet zijn tafeltenniskunsten zien en won drie partijen. Richard en Bernd deden ook een duit in het zakje en wonnen elk één partij, plus de dubbel met een prachtige 11-7 in de vierde set.
Sittard 3 bevindt zich op de vierde positie in de poule, met een voorsprong van twee punten op Vijlen 1. Aangezien de top vier teams na dit seizoen promoveren naar de promotieklasse, staat Sittard 3 voor een belangrijke strijd om die positie veilig te stellen.

Sittard 4 nam het op tegen Venlo 1 en ging er vandoor met een 7-3 overwinning. Jules toonde aan dat zijn nieuwe batje een goede investering was en won drie partijen. Jos speelde niet geweldig, maar wist nog steeds twee wedstrijden te winnen. Richard wist één wedstrijd te winnen. Jos en Jules wonnen de dubbel met een score van 11-5 in de derde set. Sittard 4 neemt momenteel de tweede positie in de poule in na zes gespeelde wedstrijden, met een voorsprong van veertien punten op de derde geplaatste Brunssum 3. Het is echter belangrijk op te merken dat Brunssum 3 slechts vier wedstrijden heeft gespeeld. De top twee teams in de poule zullen promoveren naar de eerste klasse!