Intercup tegen KS Wamet Dobry Wiązar Dąbcze

Afgelopen weekend speelde TTV Sittard de uitwedstrijd in de kwartfinale van het hoofdtoernooi van de TT Intercup in en tegen KS Wamet Dobry Wiązar Dąbcze. Aangezien in Dąbcze een inwoner of 2000 woont, werd geopteerd om een weekend in Wroclaw door te brengen. Daarom vlogen Tom, Sander en Sander, samen met supporters Roy en Dian op vrijdag van Eindhoven naar Wroclaw.

Wroclaw is een, voor Poolse begrippen, moderne stad met 650.000 inwoners. Ook omdat hier een universiteit is gelegen, wonen er veel jongeren en is er een redelijk goed uitgaansleven. Onderstaand volgen een aantal foto’s uit Wroclaw.

De Kerk van Wroclaw op het centrale plein.

Ook Wroclaw, het Nederlandse shotje moest natuurlijk geprobeerd worden!

Op de zondag werd in de ochtend de trein genomen naar Leszno een stad nabij Dąbcze. Hier werd de taxi genomen naar de sporthal en kon hetgeen beginnen waarvoor men daadwerkelijk naar Polen was gereisd. Sander Gelderman beet het spits af en won 3-1 van zijn Poolse concurrent en gaf daarmee de leiding aan TTV Sittard. De tweede wedstrijd was Tom nog niet helemaal wakker en kon zijn tegenstander niet verrassen met zijn anti-rubber. Hierdoor werd de stand gelijkgetrokken naar 1-1. Sander Lutt speelde daarna niet slecht, maar was niet opgewassen tegen de kwaliteit spinballen van de tegenstander en verloor 3-0, waardoor de Polen de leiding namen (2-1).

In de dubbel werd gekozen voor Sander Gelderman en Tom, zij pakten verrassend makkelijk een 2-0 leiding, welke ook verrassen simpel weer uit handen werd gegeven. Gelukkig was TTV Sittard de sterkste in de 5e game, waardoor de stand weer gelijk werd. In de 5e wedstrijd was Tom gelukkig wel wakker en won zijn partij met 3-1. Hierdoor had TTV Sittard weer de leiding genomen (2-3).

Daarna speelde Sander Gelderman tegen de sterke linkspoot. De Pool wist ook Sander Gelderman met 3-0 te verslaan. 3-3 werd de stand, alles komt aan op de laatste wedstrijd. Sander Lutt mocht spelen tegen de jongste van de drie Polen, welke eerder Tom had verslagen. Sander begon sterk aan de wedstrijd en nam een 1-0 leiding, maar helaas ging de tegenstander beter spelen en had daarnaast ook nog een beetje fortuin. Thuisvoordeel zullen we maar zeggen.

Na de wedstrijd een foto gemaakt en lekker Pools gegeten met de tegenstander.

Kortom, een erg leuk avontuur, met een zure nasmaak omdat er wellicht iets meer had ingezeten.

Hopelijk komt er nog een leuke uitwedstrijd aan tegen de verliezer van A.S.D. Tennistavolo A4 Verzuolo (ITA) en SAM Tennis de Table (FRA) om het TT Intercup avontuur van 2023-2024 af te sluiten.

Wij wensen KS Wamet Dobry Wiązar Dąbcze veel succes in de volgende ronde tegen de winnaar van bovenstaande teams.

Bovenstaande tekst is geschreven door Sander Lutt. Dank je wel Sander!