Bart Ploemen – Voorzitter

Wat vind je heel leuk om te doen?

Oei… Heel veel eigenlijk! Dat is direct ook mijn valkuil. Ik vind zó veel leuk dat ik me overal in kan verliezen. Naast tafeltennissen houd ik héél erg van mijn werk. Inrichten is mijn grote passie, maar ook het ondernemen zelf vind ik leuk. Ik zorg er graag voor dat mensen zicht thuis voelen in hun woon- en werkomgeving en heb er plezier aan wanneer dat lukt.

Ook geniet ik heel erg van mijn gezin, van kamperen, ontdekken, fietsen, tennissen, architectuur, kunst… Te veel om op te noemen. Ik ben heel graag ‘onder de mensen’. 

Op welke manier beleef je plezier aan je bestuursfunctie bij TTV Sittard?

Dit bestuur bestaat uit héle leuke mensen die elkaar al jaren kennen én we delen dezelfde passie, dus samenkomen is zeker geen straf. Iedereen heeft zijn eigen expertise en door naar elkaar te luisteren leren we van elkaar. Zoals ik al schreef ben ik graag onder de mensen.

Welke andere hobby’s heb je?

Nou…. Moderne koekoeksklokken. Samen met mijn vrouw Marijke en twee vrienden hebben we een bedrijf in het in- en verkopen van hele moderne koekoeksklokken. Dit is ooit begonnen als ‘grap’, maar het blijkt een klein succesje te zijn. Doordat ik zo veel plezier in mijn werk heb én doordat ik een betrokken vader en man wil zijn, blijft er weinig vrije tijd over. 

Wanneer heb jij ‘lekker gespeeld’?

Ehhh…. Als ik gewonnen heb. Misschien is dit wel een slechte eigenschap, maar ik heb een hekel aan verliezen. Dan wordt ik boos, maar altijd alleen op mezelf. Ik stap er echter snel weer overheen en probeer er beter van te worden. Maar lekker gespeeld heb ik vooral als ik gewonnen heb. 

Heb je nog een bijzondere hobby, eigenschap of een afwijking?

Bijzondere hobby? Naast de koekoeksklokken niet echt. Ik ben fanatiek, moge dat duidelijk zijn. Oh, ja. Ik ben dol op ‘gadgets’. 

Een typische uitspraak van Bart is……

Komt goed.

Bart werd in 1977 geboren in Geleen en heeft geen broers of zussen. Na de Havo aan het ‘Kleesj’ ging hij naar de Kunstacademie van Maastricht en later Rotterdam waar hij als Interieurarchitect afstudeerde. Daarna vertrok hij voor een korte tijd naar Italië en Oostenrijk waar hij als productontwikkelaar bij verschillende meubelfabrikanten werkte.Bart is eigenaar van Ploemen Interieur BV, waarbij samen met een team van vijf medewerkers interieurs ontwerpt en realiseert. Je kunt daar ook gewoon terecht voor raambekleding, vloerbedekking, meubels en verlichting. Daarnaast is Bart mede eigenaar van dankjedekoekoek.nl, waarmee ze de leukste koekoeksklokken uit Italië online in Nederland verkopen. Kortom, Bart is ondernemend.

Sinds 2006 is hij getrouwd met zijn jeugdliefde Marijke. Samen hebben ze twee dochters, Boo (2008) en Juul (2011). Naast Boo en Juul is ook Marijke sinds 2020 lid van TTV Sittard.