Marijke Ploemen – Penningmeester

Wat vind je heel leuk om te doen?

Ik ben heel graag actief bezig. Dat kan sporten zijn, maar ook mijn werk vind ik heel leuk en samen met mijn gezin op pad.  

Op welke manier beleef je plezier aan je bestuursfunctie bij TTV Sittard?

Ik vind het leuk om met mensen samen te werken en samen een resultaat te verkrijgen. Als bestuur hebben we allemaal hetzelfde doel, namelijk zorgen dat TTV Sittard een bloeiende vereniging blijft waar iedereen op zijn/haar niveau kan sporten of elkaar kan ontmoeten. Wat ik het afgelopen jaar heb gemerkt is dat veel mensen TTV Sittard een warm hart toedragen. Dat is ook wel te zien aan de hoeveelheid vrijwilligers die wekelijks aan de slag is. Dat geeft aan dat veel mensen zich er thuis voelen en dat is ook onze missie: THUIS in Tafeltennis

Welke andere hobby’s heb je?

Zelf tennis ik graag. In de zomer speel ik buiten en in de winter in de tennishal. Daarnaast ga ik heel graag op vakantie: in de winter ga ik graag skiën in Oostenrijk of Zwitserland. Samen met mijn gezin een actieve vakantie. In de zomer gaan we meestal kamperen met onze caravan. Daarnaast houd ik van lezen.

Wanneer heb jij ‘lekker gespeeld’?

Vroeger speelde ik op de camping vaak tafeltennis: rond-de-tafel, dubbelen en toernooitjes. Er was altijd wel iets te beleven bij de tafeltennistafel. De laatste keer dat ik lekker heb gespeeld was samen met mijn dochter Boo op het Ouder-Kind toernooi van TTV Sittard. Dit werd afgelopen januari voor de eerste keer georganiseerd en het was een plezier om samen met mijn dochter te spelen. En ondanks dat Boo volgende keer liever met haar vader speelt, vind ik dat ik lekker gespeeld heb…

Heb je nog een bijzondere hobby, eigenschap of een afwijking?

Ik heb wel een bijzondere hobby. Samen met mijn man Bart en een bevriend stel heb ik een webwinkel in moderne koekoeksklokken.  Deze webwinkel met de passende naam dankjedekoekoek.nl is spontaan ontstaan en we beleven veel plezier in het bouwen van de website en het verkopen van de klokken. Het zijn mooie, kleurrijke klokken en veel mensen worden er blij van.

Een typische uitspraak van Marijke is……

……. geen idee…..misschien moet iemand anders dat voor mij invullen.

Marijke is geboren in Born en heeft 1 broer en 1 zus.

Opleidingen: Ik heb HBO-Verpleegkunde gestudeerd bij Hogeschool Zuyd en daarna de opleiding Gezondheidswetenschappen afgerond bij de Universiteit Maastricht. 

Marijke werkt als docent-onderzoeker bij de Academie Verloskunde Maastricht van Hogeschool Zuyd. Zij is getrouwd met Bart Ploemen en heeft 2 kinderen, te weten Boo en Juul en 2 konijnen, te weten Alex en Klaver. Samen wonen ze in Sittard