Competitieverslag 11 december

Teams 6, 7 en 8 speelden afgelopen zaterdag om 13.00 de wedstrijden om promotie bij Landgraaf en alleen team 8 wist te winnen en hierdoor te promoveren.

Team 6 speelde tegen Fortus 1 en verloor met 5-4. Caitlynn begon en won de eerste partij. Vervolgens kon Jules aan de bak, maar die verloor zijn eerste partij met 11-3 in de derde set. Hierna kwam Richard van Bommel en die wist ook de partij niet binnen te halen en verloor met 11-9 in de vijfde set. De dubbel werd niet gespeeld bij de wedstrijden om promotie, dus mocht Caitlynn weer aan de bak en ook nu won ze weer. Hierna speelden Richard en Jules. Richard won zijn tweede partij met 5-11 in de derde set en Jules verloor helaas zijn partij in de derde set. Na de tweede partij van Jules, speelde Richard zijn laatste partij en die werd helaas niet gewonnen. Vervolgens speelde Caitlynn haar derde partij en ook die won ze weer. Toen stond het dus 4-4 en moest Jules de laatste wedstrijd spelen. Helaas verloor Jules de partij met 11-5 in de vierde set. De uiteindelijke stand is dan 5-4 en hierdoor is het team niet gepromoveerd. Caitlynn won dus drie partijen, Richard een partij en Jules had zijn dag niet en wist geen partijen te winnen.

Team 7 speelde tegen Brunssum 5 en stond voor een moeilijke opgave, omdat de kopman Jack Rolink ziek was en niet mee kon spelen. Jos wist dus dat als ze kans wilde maken op promotie, hij er eigenlijk wel drie moest winnen. Tom en Gied verloren hun eerste partij en Jos wist zijn derde partij redelijk eenvoudig te winnen. Jos en Tom verloren hun tweede partij, ook al was Jos dicht bij winst. Hij stond namelijk met 10-9 voor in de derde set, ook met 2-0 voor in sets, maar wist die set niet meer te winnen. Hierna kwam Jos niet meer in de buurt en verloor die zijn tweede partij in de vijfde set. Wel won Gied zijn tweede partij en hierdoor waren de heren van een 4-1 achterstand, nog gered en was het 4-2. Hierna speelde Jos en Tom hun derde partij en wisten die te winnen. Nu stond het 4-4 en stond de druk op Gied. Helaas was deze partij tegen de beste speler van Brunssum 5 en verloor hij in de derde set. De uiteindelijke stand is dan 5-4 en hierdoor is het team niet gepromoveerd. Jos won dus twee partijen en Tom en Gied een partij.

Team 8 speelde tegen Ready 1 en hadden geluk dat de beste speler van Ready 1 (William Cheung) niet meespeelde. Ook al was dit een meevaller, toch verliep het niet makkelijk bij team 8. Kjell verloor zijn eerste partij met 11-7 in de vierde set. Vervolgens wisten Marcel en Christian wel te winnen en hierdoor kwamen de heren op een voorsprong van 1-2. Kjell verloor ook zijn tweede partij, Christian won zijn tweede partij en Marcel verloor zijn tweede partij. Hierdoor stond het nu 3-3. Christian won ook zijn laatste partij, maar Kjell verloor zijn laatste partij. Hierdoor stond het nu 4-4 en toen moest Marcel nog. Marcel wist gelukkig nog wel te winnen met 10-12 in de vierde set en hierdoor promoveren de heren naar de tweede klasse. Chris won dus drie partijen, Marcel twee partijen en Kjell had zijn dag niet en wist geen partijen te winnen.

Hieronder nog een filmpje van de laatste paar punten voor het kampioenschap: