Topsport en fastfood na kwartfinale NJM Almere

Successen mag je vieren en plezier hoort bij sport. Bijgaande foto is gemaakt bij een fastfoodrestaurant op de terugreis, afgelopen zondagavond. Het was een héle leuke én succesvolle dag, zoals te zien aan de ‘blije gezichten’ op de foto. We zien een deel van de Zuid-Limburgse deelnemers samen met hun begeleiders. Zelf sta ik er niet op, er moet iemand de foto maken, nietwaar?

Wie zien we op deze foto?
De achterste tafel wordt bezet door Lynn Theunisz, door haar oma én haar vader Patrick Theunisz van onze vrienden van TTV Quick’72 Schimmert. Lynn werd 1e in haar poule en net als haar teamgenootje Joes Slakhorst kwalificeerde zich voor de halve finale op 4 februari 2024.

De tweede tafel wordt bezet door onze eigen B-ranglijst speler Jens Bontemps, samen met vader Ties en moeder Audrey. Jens speelde de sterren van de hemel, maar de tegenstand bleek een maatje te groot. Toch wil ik benadrukken dat Jens zich elke wedstrijd voor de volle 100% inzet, de tips van zijn coach ter harte neemt en met sprongen vooruit gaat. Ga zo door, kerel!

Naast Jens zit mijn jongste dochter Juul, die net als Lynn alle wedstrijden won en dusdoende ook verder mag naar de halve finales. Door de afwezigheid van de ervarenere coaches van onze club, zoals Rob Gubbels en Job Hoedemakers, moest Juul dit maal genoegen nemen met haar vader als coach. Ik moet zeggen dat ook Juul mijn aanwijzingen ter harte nam en dat we een hele leuke dag samen beleefden.

De volgende twee tafeltjes, verder vooraan, worden bezet door Marit, Lienke en haar vader. Marit en Lienke spelen bij onze vrienden van TTV Elsloo ’72. Op de landelijke toernooien trekken Lienke, Marit en Boo vaak samen op. Deze dag hebben de dames elkaar gecoacht, en niet zonder succes.
Vooraan zien we mijn vrouw Marijke en dochter Boo, die zoals te zien op deze foto als 15-jarige nog blij wordt van een Happy Meal.
Boo was als vierde geplaatst in haar poule van zes meiden. Alleen de eerste drie zouden doorgaan naar de halve finales. Boo won van de lager geplaatste dames én ze wist in de allerlaatste wedstrijd ook haar als 3e geplaatste concurrente (met een A-licentie) te verslaan! Die glimlach kwam dus niet alleen door de Happy Meal…

Onze speelsters Juul en Boo Ploemen mogen dus in februari opnieuw ‘aan de bak’ in de halve finales van de Nationale Jeugdmeerkampen, waarbij ze strijden om een plekje in de finales. Deze worden dit in juni 2024 in het Limburgse Panningen gehouden.