Aan tafel met… Harm Croesen

Elke keer wordt een lid, vriend of sponsor van de club geïnterviewd.
In deze editie zitten we aan tafel met Harm Croesen
.

Vertel eens iets over jezelf…

Ik ben 71 jaar en zag het eerste licht in Uitgeest, dat in Noord-Holland ligt. Mijn vader werkte bij de Nederlandse Spoorwegen en bij promotie moest je meestal ergens anders werken. Hierdoor moesten we meestal verhuizen. Ik woonde achtereenvolgens tien jaar in Deventer en negen jaar in Meppel. Mijn vader kwam op een dag thuis met de mededeling dat we gingen verhuizen naar Sittard. Daar werd niet moeilijk over gedaan. Drie maanden later woonden we dus in Sittard. Dat was wel wat hoor, Limburgs leren verstaan. Mijn baas, de belastingdienst, maakte mij al snel kassier. Omdat de vorige kassier altijd kort geknipt in een keurig colbert met stropdas verscheen, deed mijn komst aan de balie met spijkerbroek, T shirt en lang haar de nodige stof opwaaien. Toen de chef mij vertelde dat ik nodig naar de kapper moest, hield ik mijn hand op. Dat betekende meteen het einde van het gesprek. Ik bleef gewoon kassier. De balie was een uitstekende plek om Limburgs te leren verstaan, al moest er wel vaker een tolk bij komen. Ik leerde op het werk mijn huidige vrouw, Rieky, kennen. We trouwden in 1975. Er kwamen twee zoons en een dochter. Momenteel hebben we zes kleinkinderen die voetballen, dansen, turnen, tennissen en kickboksen. Genoeg om naar te kijken dus. Op vakantie zijn we vaak te vinden in Zeeland en Drenthe, twee heerlijke fietsprovincies! Naast het fietsen en tafeltennis doe ik nog aan fitness en wandelen.

Wil je nog wat vertellen over je loopbaan?

Mijn eerste baan vond ik op de fabriekscalculatie van Brocades te Meppel. Na een jaar solliciteerde ik bij de belastingdienst vestiging in Meppel. In 1970 kwam ik terecht op de vestiging Sittard en in 1983 volgde overplaatsing naar Roermond. Daar heb ik gewerkt tot mijn afscheid van het arbeidsintensieve leven op 1-11-2011 om 11.11 uur. Best saai eigenlijk zo’n loopbaan toch?

Hoe ben jij bij TTV Sittard terecht gekomen?

In 1970 stond in Limbrichterveld in het Hofke een tafeltennistafel. Daar ben ik begonnen met tafeltennissen. Vanaf 1972 ben ik een paar jaar lid geweest bij de TTV Kollenberg. Gied Alofs en Arno Donners waren toen mijn teamgenoten. Toen ik een paar jaar geleden weer wilde gaan tafeltennissen, was TTV-Sittard dus een logische keuze. Ik kreeg al snel een voetblessure waardoor langer spelen dan een minuut of twintig niet mogelijk was. Ik ben toen gestopt. Doordat de voetblessure in de loop van de tijd verdween en ik conditioneel weer wat wilde gaan doen, ben ik vorig jaar weer lid geworden. Momenteel sukkel ik met een schouderblessure waardoor er even niet gespeeld kan worden. Ik heb goede hoop dat ik binnenkort weer aan de gang kan.

Wat is je leukste ervaring bij TTV Sittard?

Bij de recreanten neemt men meestal wel de verantwoording om met iedereen ongeacht niveau, te spelen. Dat is erg fijn!

Wanneer heb jij lekker gespeeld?

Eigenlijk heb ik altijd veel plezier beleefd aan alle sporten die ik heb gedaan. De sporten die ik heb gedaan zijn atletiek, voetbal, tennis, volleybal en tafeltennis. Mijn voetbalhoogtepunt was Limburgs Kampioen worden met de voetbalclub Vrangendael. Wat een geweldig feest was dat! Ik ging denk ik wel vaak voor de “mooie bal”. Het moest vooral leuk zijn. En dat was het zeker!

Heb jij een bijzondere hobby, eigenschap of een andere afwijking?

Het verzamelen van muziek zoals ik dat vroeger deed met de bandrecorder en een kaartsysteem waarop alle nummers per artiest stonden vermeld met het nummer van de bandrecorderband waarop de plaat dan stond, ja dat is een beetje achterhaald door Spotify. Toch blijft het heerlijk om met muziek bezig te zijn. Verder ben ik een jaar of 25 aan de gang geweest als jeugdvoetbaltrainer. Het was een prachtige tijd die me veel plezier en vriendschappen heeft gebracht. Regelmatig kom ik jongens tegen die nu achterin de twintig, dertig of in de veertig zijn. Wij hebben het dan weer over die mooie tijd. Dat is dan de winst!!

Een typische uitspraak van Harm is…

Hoewel dit in interview hoofdzakelijk naar het verleden is gekeken……

As i-j altied achterum kiekt, zie-j niet wat der veur gebeurt.