Juul & Boo Ploemen op het NJK namens TTV Sittard

Afgelopen weekend organiseerde TTV Shot (uit Soest) in Baarn de Nederlands Jeugd Kampioenschappen 2024. Namens onze club mocht Boo Ploemen (15) op zaterdag deelnemen in de categorie Meisjes B <17 jaar. Haar zusje Juul Ploemen (13) deed op zondag een gooi naar de titel Nederlands Kampioen tafeltennis Meisjes A t/m 13 jaar. Hun teamgenoten Lynn Theunisz en Joes Slakhorst, beide uitkomend voor TTV Quick ’72 – Schimmert, namen deel in dezelfde categorie als Juul.

Juul tijdens de halve finale tegen teamgenote Lynn Theunisz. Foto met dank aan The Picture Art of Table Tennis – R. de Ruiter

Boo beet op zaterdag de spits af. Al rond 6.30 uur ’s ochtends vertrok ze samen met haar coach Reinout Reijnders en vriendin Lienke Stijnen (van TTV Elsloo) richting Baarn. Boo speelde erg sterk in de eerste twee poulewedstrijden, waarin ze wist te winnen van zowel Isa Kruiswijk (Soest) als van Stuti Bonagiri (Alkmaar). Helaas voor Boo moest ze in de derde wedstrijd dit maal in Lienke haar meerdere erkennen. Ook de vierde wedstrijd, tegen Amy van Marwijk (Scylla, Leiden) wist Boo niet te winnen.

Boo eindigde (op onderling resultaat) nét onder Lienke in de poule, waardoor ze helaas niet doorstroomde naar de halve finales. Dit in tegenstelling tot Lienke én Stuta, die elkaar later in de finale nogmaals troffen. Het lukte Lienke om de finale te winnen, dus zij mag zich Nederlands Kampioene Meisjes tot 17 jaar in de B-Klasse noemen! Proficiat Lienke van onze bevriende vereniging TTV Elsloo!

Juul Ploemen.
Foto met dank aan The Picture Art of Table Tennis – R. de Ruiter


Juul vertrok een dag later ‘midden in de nacht’ naar Baarn. Ze werd opgehaald door haar coach, Job Hoedemakers. Bij het enkelspel wist Juul alle poulewedstrijden overtuigend te winnen. In haar leeftijdscategorie zijn de afgelopen jaren zeer regelmatig vier dezelfde Limburgse meisjes de sterkste vier van Nederland gebleken. Deze meiden trainen ook wekelijks samen. Elke woensdag zijn Mila Larmene (Red Stars), Lynn Theunisz en Joes Slakhorst (TTV Quick ’72 – Schimmert en TTV Sittard-Quick ’72 combinatieteam) en Juul Ploemen te vinden bij de RTN-trainingen van de NTTB in Weert.
Overigens is Juul niet ons enige jeugdlid dat voor de RTN trainingen is geselecteerd. Ook Jip Lautenschlager en Boo Ploemen trainen elke woensdag ca. vier uur in Weert.

Mila, Lynn, Joes en Juul kennen elkaar dus door en door. Samen helpen ze elkaar wekelijks om beter te worden en maken mooie tijden samen door. Als vriendinnen en teamgenoten, maar ook als geduchte concurrenten op toernooien als deze.
Voordat de vier dames aan de halve finales mochten beginnen, speelden ze het dubbeltoernooi. De finale, je raadt het al… Mila met Lynn tegen Joes en Juul. Voor de coaches én voor de spelers mondde dit uit in een zenuwslopende vijfsetter met als winnaars…. Joes en Juul!

Nederlands Kampioenen Dubbel Joes Slakhorst en Juul Ploemen
Meisjes <13 A-klasse

Vervolgens, al heel laat in de middag, gingen de halve finales van start. Joes wist na een 2-0 achterstand in de halve finale tegen Mila terug te vechten. Uiteindelijk won Joes met 11-5 de vijfde set.
In de andere halve finale haalde Juul en coach Job alles uit de kast om Lynn te kunnen verslaan. Juul was erop gebrand de finale te bereiken. Juul vierde elk punt. Ze bleek Lynn, die een wedstrijd extra had moeten spelen om de halve finale te bereiken, deze keer met 3-0 de baas.

Het was al avond in Soest toen Juul en Joes als vriendinnen en aartsrivalen de finale speelden. De eerste twee sets won Joes overtuigend. Thuis in Sittard zaten wij (Marijke en ik) vol spanning. We wilden niet bellen of via WhatsApp vragen hoe het ging, maar Juul en Job samen dit laten beleven. Wat vinden we het leuk dat onze dochters zo veel plezier aan hun sport beleven! Voor mijn gevoel heb ik wel dertig keer op mijn telefoon gekeken of er al een uitslag op stond…. Toen kwam het WhatsApp bericht van Job… Hij schreef:
” 3-1 voor Joes” en “Goed teruggekomen na de eerste 2 games, maar het gat was helaas al net wat te groot”. Joes is dus Nederlands Kampioene in de A-klasse van meisjes tot 13 jaar! De beste van Nederland! En ‘onze’ Juul tweede! Van Nederland!!! En hun teamgenote Lynn en trainingsmaatje Mila gedeeld derde!
Wat een kanjers. Zó leuk om te zien hoe deze meiden samen plezier en successen mogen beleven!

Foto met dank aan The Picture Art of Table Tennis – R. de Ruiter

Bij deze wil ik van de gelegenheid gebruik maken om onze goede, lieve en betrouwbare coaches Job Hoedemakers en Reinout Reinders héél hartelijk te danken voor hun tomeloze inzet en hun enthousiasme. Mede met dank aan jullie kan de jeugd van TTV Sittard aan dergelijke mooie toernooien deelnemen. Jullie werken aan hun techniek, maar geven ze ook het vertrouwen voor, tijdens en na de wedstrijd. DANK JULLIE WEL! Daarnaast wil ik de vader van Lienke Stijnen bij deze heel hartelijk dank voor het veilig heen en terugbrengen van Reinout en Boo.

Aanstaand weekend ‘stralen’ onze jeugdleden Juul & Boo op het Internationale tafeltennistoernooi (International Youth Cup) in Hasselt. Dit keer mogen wij als ouders zelf rijden, maar worden we o.a. vergezeld door onze leden Dian Smeets en Tom Boessen. We gaan er opnieuw een gezellig én sportief weekend van maken!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *