Competitieverslag 18 november

Het eerste jeugdteam, begeleid door coach Roy, reisde af naar Breda om tegen Belcrum 2 te spelen. De wedstrijd eindigde in een 6-4 verlies voor hen. Alleen Jip C presteerde sterk met drie overwinningen. Boo behaalde nog een overwinning en leed ook een nederlaag met 11-7 in de vijfde set. Jip L had een mindere dag en slaagde er niet in om wedstrijden te winnen, ondanks een close 11-8 verlies in de vijfde set. De dubbelspel, gespeeld door Jip C en Boo, resulteerde in een verlies in de vierde set. Het eerste jeugdteam staat momenteel vierde in de poule na acht gespeelde wedstrijden.

Het tweede jeugdteam speelde uit tegen Falco 1 en speelde gelijk. Joes won twee wedstrijden, terwijl Juul en Lynn elk één wedstrijd wonnen. De dubbel, gespeeld door Joes en Juul, werd met 7-11 gewonnen in de vijfde set. Het tweede jeugdteam staat momenteel gedeeld eerste in de poule met 55 punten, gelijk aan Destatec 1. Met nog twee wedstrijden te gaan, blijft promotie een haalbare mogelijkheid. Zal Sittard volgend seizoen twee landelijke jeugdteams hebben?

Het derde jeugdteam speelde uit tegen Venlo 1 en verloor met 7-3. Egor behaalde twee overwinningen, terwijl Jens er één won. Helaas slaagde Jorn er niet in om wedstrijden te winnen, hoewel hij met een nipt 11-8 verlies in de vijfde set dichtbij een overwinning was. Het derde jeugdteam staat momenteel op de laatste plaats in de poule.

Het vierde jeugdteam speelde uit tegen Maastricht en had het zwaar. Alleen Liz behaalde één overwinning, maar dit was geen gemakkelijke zege, met een 10-12 overwinning in de vijfde set. Fenne verloor haar beide enkelspellen, maar samen met Liz in de dubbel waren ze dicht bij een overwinning, maar verloren met 11-6 in de vijfde set. Het vierde jeugdteam staat momenteel derde in de poule na acht gespeelde wedstrijden.

Sittard 1 behaalde het beste resultaat van alle teams dit seizoen. Sittard 1 heeft zich namelijk gehandhaafd in de 1ste divisie, iets wat nog nooit eerder is bereikt door Tafeltennisvereniging Sittard. Sittard won thuis tegen Tempo-Team 3 met maar liefst 12-1. Sam won drie wedstrijden, terwijl Sander G en Andy elk twee wedstrijden wonnen (aangezien Tempo-Team 3 maar met drie spelers was, konden Sander G en Andy slechts twee wedstrijden spelen). Michel wist, ondanks een lichte blessure, toch nog één wedstrijd te winnen. De dubbel, gespeeld door Andy en Sander, werd met 11-3 gewonnen in de derde set, met een opmerkelijke 22-20 score in de tweede set. Gefeliciteerd, Sam, Michel, Andy, Sander G en Rachel, met dit fantastische resultaat!

Sittard 2 speelde thuis tegen Het Markiezaat 1 en verloor nipt met 6-7. Sander L en Manuel wonnen elk twee wedstrijden, waarbij de eerste van Sander L met 12-10 in de vijfde set was. Tom K behaalde ook twee overwinningen. Helaas had Stefan een mindere dag en slaagde er niet in om wedstrijden te winnen. De dubbel, gespeeld door Sander L en Manuel, werd nipt met 9-11 verloren in de vijfde set. Sittard 2 staat momenteel voorlaatste in de poule na negen gespeelde wedstrijden.

Sittard 3 speelde uit tegen TTC 3 en verloor met 7-3. Michèl Pluijmen won twee wedstrijden, waarvan een met 8-11 in de vierde set en de andere met 11-13 in de vijfde set. Bernd slaagde er niet in om wedstrijden te winnen, maar was een keer erg dichtbij, met een spijtige 14-12 nederlaag in de vijfde set. Richard won een wedstrijd met 8-11 in de vierde set. De dubbel, gespeeld door vader en zoon Richard en Bernd, eindigde in een 11-4 verlies in de derde set. Sittard 3 staat momenteel vijfde in de poule, met een achterstand van vier punten op de nummer vier, Vijlen 1. De teams die als tweede, derde en vierde eindigen in de poule, zullen volgend seizoen promoveren naar de promotieklasse, terwijl de nummer één promoveert naar de hoofdklasse. Als deze informatie niet klopt, hoor ik dat graag.

Sittard 4 ging op pad naar Elsloo en behaalde een gelijkspel. Jules slaagde er opnieuw niet in om tegen Elsloo een goed resultaat neer te zetten en won slechts één wedstrijd. Ditmaal was Rob de koploper voor Sittard met twee overwinningen. Richard van Bommel behaalde knap een overwinning en was ook dichtbij in de derde partij, met een nederlaag van 11-7 in de vijfde set. De dubbel, gespeeld door Jules en Rob, werd met 8-11 gewonnen in de vierde set. Sittard 4 staat momenteel tweede in de poule na negen gespeelde wedstrijden, met een comfortabele voorsprong op Vijlen 1. De heren van Sittard 4 zijn dus goed op weg naar promotie naar de eerste klasse, aangezien de eerste twee in de poule promoveren. Dit alles is het gevolg van de toevoeging van de promotieklasse volgend seizoen, wat zorgt voor verschuivingen in het klassement.

Sittard 5 ging op pad naar Tegelen en speelde tegen TTC 5 en verloor nip met 6-4. Joop won twee partijen, Arno won een wedstrijd en Marc wist helaas geen wedstrijden te winnen. De dubbel, die gespeeld werd door Joop en Arno D, werd gewonnen met 2-11 in de derde set. Sittard 5 staat nu derde in de poule, met drie punten achterstand op de nummer twee, maar met een wedstrijd minder gespeeld, is het nog mogelijk om de tweede plek te behalen en daardoor te promoveren volgend seizoen? Uiteraard werd deze competitiedag bij TTC afgesloten door de twee seniorenteams die bij TTC speelden bij de lokale kebabzaak.

Sittard 6 ging op bezoek bij Falco 4 en behaalde een overtuigende 8-2 overwinning, waardoor de heren het kampioenschap verdienden en een promotie naar de 2e klasse. Stefan won beide van zijn wedstrijden, terwijl Tom P en Marcel elk één wedstrijd wonnen. Falco was slechts vertegenwoordigd door twee spelers. De dubbelpartij, gespeeld door Marcel en Stefan, werd in de derde set met 11-6 gewonnen.

Aankomende zaterdag, op 25 november, staat een van de laatste competitiedagen van dit seizoen gepland en het belooft een drukke dag te worden bij TTV-Sittard. In de ochtend spelen alle vier jeugdteams thuis, beginnend om 10.30 uur, terwijl in de middag Sittard 3, 4, 5 en 6 thuis spelen vanaf 15.00 uur. Met nog enkele spannende wedstrijden die bepalen of bepaalde teams zullen promoveren, is alle steun van harte welkom. Dus kom vooral langs om te genieten van tafeltennis en een verfrissend drankje of hapje aan de bar.