Levi Lecoeur Limburgs Kampioen Jeugd 2024 in de categorie Jongens onder 13C

Levi speelde zondag 2 juni de Limburgse Kampioenschappen in Weert. Samen met Juul Ploemen had hij zich opgegeven en vroeg in de ochtend vertrokken ze met de coaches Jos, Roy en Tom K. richting Weert. 

Er werd gestart met het dubbeltoernooi. Levi en Juul speelden allebei in de 2e klasse. 

Eerst de poulewedstrijden, maar helaas lukte het Levi niet om samen met zijn (onbekende) dubbelpartner Dynand Jacobs (Red Stars) een wedstrijd te winnen. 

Maar het enkeltoernooi volgde en Levi speelde in de categorie Jongens onder 13C. Ook hier werd gestart met een poule. Levi won 4 van de 5 wedstrijden en plaatste zich hiermee voor de kwartfinales. Zowel de kwartfinale als de halve finale won hij glansrijk met 3-0. Zijn tegenstander in de kwartfinale gunde hij maar 6 punten. In de finale moest hij flink aan de bak tegen Robin Theunisz (Quick/Schimmert) en kwam hij met 2-1 achter in games. Maar met 2 keer 11-6 won hij de vierde en vijfde game. Een prachtige prestatie. Van harte gefeliciteerd!

Juul startte het dubbeltoernooi samen met trainingsmaatje Mila Larmene (Red Stars) en ze wisten alledrie de poulewedstrijden te winnen. Vervolgens speelden de winnaars van de drie poules een driekamp. De eerste wedstrijd wonnen ze met 3-1 van Jip Dol en Jesper Schreurs (Destatec). In de laatste wedstrijd speelden ze tegen Lynn Theunisz en Sophie Florack (Quick/Schimmert), die tot dan toe ook alle wedstrijden hadden gewonnen. Juul en Mila trokken met 11-7 in de vierde game aan het langste eind. Hiermee is Juul, naast Nederlands Kampioen, ook Limburgs Kampioen Dubbel 2024.

In het enkelspel speelde Juul in de categorie Meisjes onder 17B+C/onder 15B/onder 13A. Ook voor Juul eerst een zeskamp. Ze speelde sterk en won alle wedstrijden. Hiermee plaatste ze zich rechtstreeks voor de halve finale, waarin dubbelpartner Mila klaar stond om de strijd voor een finaleplaats aan te gaan. Het werd een spannende wedstrijd. Mila zat beter in de wedstrijd dan tijdens de poulewedstrijd, die Juul met 3-1 won. Met 13-11 in de vijfde game verloor Juul en daarmee eindigde voor haar het enkeltoernooi. Mila won uiteindelijk de finale van Lynn Theunisz. 

Het was een gezellige, goed georganiseerde dag. Dank aan Tom, Jos en Roy voor de coaching en enthousiasme ondersteuning. 

De dag werd gezellig bij Jos thuis afgesloten met frieten en snacks. 

Komend weekend (8-9 juni) staat de Nationale JeugdMeerkampen (NJM) nog gepland in Panningen. Juul speelt een 12-kamp in de categorie Meisjes onder 13. Samen met coach Job gaat ze proberen de successen van afgelopen jaren te evenaren. 

Dan zit het seizoen 2023-2024 er echt op en hopen we na de zomervakantie weer met vele jeugdleden deel te nemen aan landelijke en regionale toernooien.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *